Dr.Oetker Kvásek žitný 1x15g

Značka: Dr. Oetker

Dr.Oetker Kvásek žitný 1x15g

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do:
3.4.2025
Možnosti doručení
Kód: 29300
23 Kč 20,50 Kč bez DPH 153,33 Kč / 100 g
Dr.Oetker Kvásek žitný 1x15g
Značka: Dr. Oetker

ZÁKONNÝ NÁZEV POTRAVINY

Žitný kvásek, sušený. Dodá Vašemu chlebu dokonalou, lehce nakyslou chuť a vůni.

SLOŽENÍ

ŽITNÉ mlýnské produkty, startovací kultury.

ALERGENY

Obiloviny obsahující lepek, MŮŽE OBSAHOVAT: Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

Výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 952 Kj / 230 kcal
Tuky 3,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 14 g
z toho cukry 1,2 g
Bílkoviny 16 g
Sůl 0 g

 

HMOTNOST/OBJEM

Hrubá hmotnost: 16g

PODMÍNKY UCHOVÁNÍ

Skladujte v suchu!

VÝROBCE

Dr.Oetker, s.r.o., Americká 2335 Kladno, PSČ: 27201, Česká republika, www.oetker.cz

NÁVOD K POUŽITÍ

Na pečení domácího kváskového chleba a pečiva, na 500g mouky. Domácí kváskový chléb: V míse smícháme 150g žitné mouky, 350g pšeničné hladké mouky, 1,5 kávové lžičky soli, 1 kávovou lžičku cukru, 1 balíček droždí Dr.Oetker a 1 balíček Kvásku Dr.Oetker. Postupně přidáváme 400ml vlažné vody, vypracujeme hladké těsto a důkladně prohnětemě. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout asi 1 hodinu. Po vykynutí těsto ještě jednou propracujeme a přeneseme do formy (10 x 30 cm) vyložené papírem na pečení. Povrch potřeme vodou, můžeme posypat semínky, nebo kmínem a podélně nařízneme nožem. chléb necháme ještě 1 hodinu ve formě kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut při 220°C. Poté ztlumíme teplotu na 190°C a pečeme dalších 30 minut. Chléb vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout. Návod na oživení sušeného kvásku a zajímavé kváskové recepty najmete na www.oetker.cz.

Původ

Česká republika

Doplňkové parametry

Kategorie: Směs na pečení chleba
Hmotnost: 0.02 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola