Dr.Oetker Kvásek žitný 1x15g

Kód: 29300
Značka: Dr. Oetker
23 Kč 153,30 Kč / 100 g
Skladem
Můžeme doručit do:
25.11.2024
Možnosti doručení

Dr.Oetker Kvásek žitný 1x15g

Detailní informace

Vše skladem

Garantujeme

+10 000 výdejních míst

po celé ČR

Exkluzivní zboží

Dovoz ze zahraničí

Bonus program

Pro registrované zákazníky

Detailní popis produktu

ZÁKONNÝ NÁZEV POTRAVINY

Žitný kvásek, sušený. Dodá Vašemu chlebu dokonalou, lehce nakyslou chuť a vůni.

SLOŽENÍ

ŽITNÉ mlýnské produkty, startovací kultury.

ALERGENY

Obiloviny obsahující lepek, MŮŽE OBSAHOVAT: Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

Výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 952 Kj / 230 kcal
Tuky 3,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Sacharidy 14 g
z toho cukry 1,2 g
Bílkoviny 16 g
Sůl 0 g

 

HMOTNOST/OBJEM

Hrubá hmotnost: 16g

PODMÍNKY UCHOVÁNÍ

Skladujte v suchu!

VÝROBCE

Dr.Oetker, s.r.o., Americká 2335 Kladno, PSČ: 27201, Česká republika, www.oetker.cz

NÁVOD K POUŽITÍ

Na pečení domácího kváskového chleba a pečiva, na 500g mouky. Domácí kváskový chléb: V míse smícháme 150g žitné mouky, 350g pšeničné hladké mouky, 1,5 kávové lžičky soli, 1 kávovou lžičku cukru, 1 balíček droždí Dr.Oetker a 1 balíček Kvásku Dr.Oetker. Postupně přidáváme 400ml vlažné vody, vypracujeme hladké těsto a důkladně prohnětemě. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout asi 1 hodinu. Po vykynutí těsto ještě jednou propracujeme a přeneseme do formy (10 x 30 cm) vyložené papírem na pečení. Povrch potřeme vodou, můžeme posypat semínky, nebo kmínem a podélně nařízneme nožem. chléb necháme ještě 1 hodinu ve formě kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut při 220°C. Poté ztlumíme teplotu na 190°C a pečeme dalších 30 minut. Chléb vyjmeme z trouby a necháme zcela vychladnout. Návod na oživení sušeného kvásku a zajímavé kváskové recepty najmete na www.oetker.cz.

Původ

Česká republika

Doplňkové parametry

Kategorie: Směs na pečení chleba
Hmotnost: 0.02 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: